HEMEN BAŞVUR
KARŞILAŞTIRMA
loading

İnternet Hayatımızın Neresinde?

Gülhan ALIŞIK, İnternet Hayatımızın Neresinde? Adlı Köşe Yazısı
kablo

İnternet kullanımının son yıllarda artış gösterdiği dünyada her şeyi bize sürpriz bir pasta gibi sunmaya başladı. Her gün yeni bir aplikasyona uyanır olduk. Telefonlarımızın marketlerinde işimize yarar programlar araştırır olduk. Eğlenceli aktivitelerin yanı sıra uzakları da yakınlaştırdı. Özlemek duygusunu sorgular olduk. Bu hızla artan iletişim dünyasında duygularımızın ne kadarı bize ait. Etki altında kaldığımız sosyal medya bizi hangi alışkanlıklarımızı değiştirtiyor? Bu kuşak insanlarının sorguladığı ama bir sonraki neslin bunu umursamadığı bir dünya bizleri bekliyor. Çoğumuz okulumuzu, dergimizi, kitabımızı, gazetemizi internet üzerinden okumaya takip etmeye başladık. Çokça sorguladığımız sanal dünyanın gerçekliğini artık gerçekten ayırt edemiyoruz.

Sanal= Gerçek, Gerçek=Sanal.

Her şeyin sistemi internete bağlı ol mayada devam etmekte. Dünyanın şu anda yaşadığı büyük bir salgın haline gelen Covid -19 sebebiyle insanların evde kaldığı günlerde en çok kullanılan iletişim araçlarından biri internet ve TV. Bu dönemde en çok rağbet gören internet ve TV oldu. Evlerinde internet olmayan kişilerin bile internet bağlattığı, kotalarının yetmeyenleri de 2. Bir internet ağı alındığı görülmektedir. Bu dönemde internet üzerinden alışverişlerin yoğunlaştığı görülmekte olup en çok satılanlar sağlık malzemesi , kitap, gıda vs gözlemlenmektedir. Artık dokunarak hissederek alışveriş tarih oluyor. Mesela, domatesin yumuşaklığını sertliğini hissedemeyeceğiz. Bununla birlikte bazı deyimler yerini başka deyimlere bırakabilir.

“KAVUNMU Kİ KOKLAYIP ALAYIM” 

Dünyada yapılan bir araştırmaya göre: internet kullanımı 2006 yılından sonra artış göstermektedir. Sosyal ağların cereyan etmesiyle internet kullanımlarının artışı söz konusu olmuştur. PTT tarafından 9 şehirde yaygınlaştırılan Kablo TV hizmeti 1995 yılında Türk Telekom'a devredildi 2005 yılında Türk Telekom özelleşmesiyle TÜRKSAT bünyesine dahil etmiştir. Bugünkü alt yapı ağını genişleterek faaliyetleriyle 24 ilde hizmet vermeye devam etmekte olup yeni illere hizmet vermeyi planlamaktadır. Kablo TV analog yayınını hizmetine 2008 yılında Tele dünya sayısal yayınına geçerek televizyon platformu ağına yenisini eklemiş olup 2016 yılında isim değişikliği ile kablo TV olarak değiştirmiştir. Kablo TV dijital yayın hizmetini HD Set Top Box ve Conax modül gibi cihazlar ile kullanılmakta yayın çözünürlüğünü arttırmaktadır. Yayın hizmetinde artan kanal sayısı ile daha iyi hizmet vermeyi öncü haline getiren Kablo TV HD Set Top Box kutularında EPG özelliği ile yayın akışlarına anında ulaşabilmektedir. Cihaz üretim ve tedariğini NETA ELEKTRONİK CİHAZLAR SAN.TİC. ve A.Ş ile iş birliği içerisinde olup çözüm ortaklığını belirli bölgelerde birlikte sürdürmektedir.

Yayın kalitesine bağlı olarak HD yayın üzerinden birçok kanal yayını verilmekte olup birçok firmayla rekabet içerisindedir. Uygun fiyat ve kaliteli hizmet anlayışı içerinde bağlılığını sürdürmekte bu zorlu günlerde müşterilerinin yanında olup sağlık çalışanlarına ücretsiz internet hizmetleriyle gönüllerde taht kurmaya da devam etmektedir. İnsanların evlerinden işlerini yürüttüğü ve internet TV kullanımlarının arttığı dönemde 100 mbps gibi yüksek verimli hızlar ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bu dönem içerisinde TV ve internet bir arada tek bir abonelik üzerinde olması büyük kolaylık sunulmaktadır. Yayın kalitesi, internet hizmeti olarak öncü firmalar arasına giren TURKSAT müşterilerine karşı çözüm odaklı olmayı başarmıştır. Sorun çözümlerine hızlı yanıt sağlayıp müşterilerin talepleri ve istekleri göz ardı etmeksizin çalışmaktadır.

 

Gülhan Alışık

Biz Sizi Arayalım?
Müşteri temsilcimiz, Sizi gün içerisinde güncel kampanya ve alt yapımızla ilgili bilgilendirme yapacaktır.
paket sihirbazı
Sizin için özelleştirilmiş
paketleri bulmanızı sağlar!
Seçiminizi yapın, sizin için özelleştirilmiş paketler seçmenizi kolaylaştıralım.
Türkiye'nin tek kablo operatörü olan TÜRKSAT A.Ş., tamamen kendine ait fiberoptik altyapısı sayesinde Kablo TV hattı üzerinden fiber Kablonet internet ve Teledünya HD tv yayın hizmeti vermektedir. 10 Mbps'den 1000 Mbps'ye kadar tarife seçenekleri ile telefon hattına ihtiyaç duymayan yüksek hızlı internet, gerçek geniş bant kalitesinde evlerinize kadar hizmet vermektedir.