HEMEN BAŞVUR
KARŞILAŞTIRMA
loading

Wi-Fi Güçlendirici Ne İşe Yarar? Wi-Fi Güçlendirici Nasıl Çalışır?

Super KabloNet, Wi-Fi Güçlendirici Ne İşe Yarar? Wi-Fi Güçlendirici Nasıl Çalışır? Adlı Köşe Yazısı
kablo

Wi-Fi güçlendirici, sinyal gücünü artırarak daha hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi sağlayan bir cihazdır. Bu yazımızda, Wi-Fi güçlendiricilerin ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını, seçerken dikkat edilmesi gerekenleri ve fiyatlarını öğrenerek daha doğru kararlar alabilirsiniz. WiFi güçlendirici çeşitlerinin mekaniklerini yakından araştırarak bağlantınızı stabil hale getirebilirsiniz.

 

Wi-Fi Güçlendiricilerin Çalışma Prensibi Nedir?

 

WiFi sinyal güçlendirici pratik bir çalışma mekaniğine sahiptir. Temel olarak, Wi-Fi sinyallerini alır, yeniden işler ve daha güçlü bir sinyal olarak yeniden yayınlar. Wi-Fi güçlendiriciler, genellikle iki antenli bir cihazdır. İlk anten, mevcut Wi-Fi sinyalini almak için kullanılır. Bu anten, çevredeki Wi-Fi sinyallerini algılar ve bunları güçlendiricinin işlemesi için cihaza aktarır. WiFi güçlendirici kurulumu yapıldıktan sonra kısa süre içerisinde devreye girer.

 

İkinci anten ise, yeni ve daha güçlü bir Wi-Fi sinyali oluşturmak için kullanılır. Bu anten, alınan sinyali işler ve daha güçlü bir sinyal olarak yeniden yayınlar. Bu sayede, Wi-Fi kapsama alanı genişletilir ve daha güçlü bir bağlantı sağlanır. Wi-Fi güçlendiriciler ayrıca, kanal girişimi problemini de çözebilirler. Kanal girişimi, yoğun Wi-Fi kullanımı olan alanlarda meydana gelir ve Wi-Fi sinyallerinin birbirleriyle karışmasına neden olur. Bu da bağlantı hızının düşmesine ve kesilmelere neden olabilir. Wi-Fi güçlendiriciler, kanal girişimini önleyen özel bir teknoloji kullanarak bu sorunu çözebilirler. Güncel teknolojilerden yararlanılarak tasarlanan güçlendiriciler pratik bir şekilde kurulduktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Böylelikle tak-çalıştır mantığı ile Wi-Fi güçlendiricileri kullanabilmeniz sizler için de mümkün hale gelir.

 

İnternet WiFi güçlendirici çeşitlerinin bazıları yönlendiriciye kablosuz olarak bağlanmak yerine, bir ethernet kablosu aracılığıyla bağlanabilirler. Bu, daha güvenilir ve hızlı bir bağlantı sağlayarak internet hızınızı artırabilir. WiFi güçlendirici anten bölümlerinin işlevselliği sayesinde birçok farklı bağlantı problemi giderilebilir. Wi-Fi güçlendiriciler aynı zamanda altyapı problemleri yaşanan yerlerde de ön plana çıkabilir. Fakat altyapı sorunlarının ciddi seviyelerde olduğu durumlarda güçlendirici kullanmanız çok fazla yardımcı olmayabilir. Mevcut sinyallerin daha geniş alanlara yayılabilmesi gibi temel bir görevi olan Wi-Fi güçlendiriciler sayesinde internet deneyiminizi bir üst noktaya taşıyabilirsiniz.

 

Wi-Fi Güçlendirici Neden Kullanılır? Sağladığı Fayda Nedir?

 

Wi-Fi güçlendirici, evlerde, ofislerde veya diğer büyük binalarda kablosuz internet erişimini sinyallerini artırmak için kullanılır. Bu cihazların kullanımı, düşük sinyal alan alanları veya sinyalin zayıf olduğu bölgeleri ortadan kaldırarak daha iyi bir internet deneyimi sağlar.

 

Wi-Fi güçlendiricilerin en büyük faydalarından biri, kablosuz internet sinyalini güçlendirmesi ve genişletmesidir. Bu, evlerin veya ofislerin daha geniş alanlarında internet erişimini iyileştirir. Özellikle büyük binalarda, sinyalin belli alanlarda zayıf kalması normaldir. WiFi sinyal artırıcı bu sorunu çözer ve sinyal gücünü artırarak, tüm alanlarda daha güçlü bir internet erişimi sağlar.

 

Wi-Fi güçlendiriciler ayrıca, ağa bağlanan cihazların daha hızlı internet hızlarına erişmelerini sağlar. Özellikle, internete bağlanan cihaz sayısı arttıkça, sinyalin zayıflaması ve internet hızının düşmesi olasıdır. Wi-Fi güçlendirici, bu sorunu çözer ve daha hızlı bir internet hızı sağlar. Ayrıca, bu cihazlar, ağa bağlanan cihazların daha uzak mesafelerden bile internete bağlanmasına olanak tanır.

 

Wi-Fi güçlendiriciler, kablosuz ağ sinyalini korumak için de kullanılabilir. Bu cihazlar, ağa yetkisiz erişimleri önlemek için güvenlik önlemleri sunar. Wi-Fi güçlendiriciler, ayrıca, daha iyi bir sinyal gücü sağlamak için ağ sinyalini yeniden yönlendirmek için kullanılabilir. Daha güçlü sinyaller elde edebilmek adına Kablonet gibi güçlü altyapılardan yararlanan internet servis sağlayıcılarını da tercih edebilirsiniz.

 

Wi-Fi Güçlendirici Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Wi-Fi güçlendirici seçerken dikkat etmeniz gerekenler temel olarak aşağıdaki gibidir:

 

  • Kapsama alanı: Wi-Fi güçlendiricinin kapsama alanı, evinizdeki veya ofisinizdeki ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar geniş olmalıdır. Bu nedenle, evinizin veya ofisinizin boyutuna göre bir Wi-Fi güçlendirici seçmeniz önemlidir.

 

  • Hız: Wi-Fi güçlendiricinin hızı, mevcut internet hızınızdan daha düşük olmamalıdır. Bu nedenle, mevcut internet hızınızı kontrol etmeniz ve Wi-Fi güçlendirici seçerken bu bilgiyi göz önünde bulundurmanız önemlidir.

 

  • Bağlantı kolaylığı: Wi-Fi güçlendirici, kolayca kurulabilen bir cihaz olmalıdır. Bu nedenle, seçeceğiniz Wi-Fi güçlendiricinin kurulumu ve bağlantısı kolay olmalıdır.

 

  • Güvenlik: Wi-Fi güçlendiricinin güvenliği, evinizdeki veya ofisinizdeki internet ağınızın güvenliği açısından önemlidir. Wi-Fi güçlendiricinin güvenlik özelliklerine dikkat etmeniz gerekir.

 

  • Marka ve kalite: Wi-Fi güçlendirici seçerken marka ve kalite de önemlidir. İyi bir markanın kaliteli bir ürünü, daha düşük bir markanın ürününden daha dayanıklı ve uzun ömürlü olabilir.

 

Bu faktörler göz önünde bulundurulduğunda, ihtiyaçlarınıza uygun bir Wi-Fi güçlendirici seçebilirsiniz.

 

Wi-Fi Güçlendirici Fiyatları

 

WiFi güçlendirici fiyatları marka, özellikler ve kapsama alanı gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Genellikle, daha fazla özellik ve daha geniş bir kapsama alanı sunan güçlendiriciler daha değişken fiyatlıdır. Fiyatlar, güçlendirici markası, modeli, satıcının yerel pazar koşulları ve indirimler gibi faktörlere göre değişebilir. Wi-Fi güçlendirici satın almadan önce ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi belirleyerek bir araştırma yapmanız ve farklı markalarda fiyat karşılaştırması yapmanız önerilir.

Biz Sizi Arayalım?
Müşteri temsilcimiz, Sizi gün içerisinde güncel kampanya ve alt yapımızla ilgili bilgilendirme yapacaktır.
paket sihirbazı
Sizin için özelleştirilmiş
paketleri bulmanızı sağlar!
Seçiminizi yapın, sizin için özelleştirilmiş paketler seçmenizi kolaylaştıralım.
Türkiye'nin tek kablo operatörü olan TÜRKSAT A.Ş., tamamen kendine ait fiberoptik altyapısı sayesinde Kablo TV hattı üzerinden fiber Kablonet internet ve Teledünya HD tv yayın hizmeti vermektedir. 10 Mbps'den 1000 Mbps'ye kadar tarife seçenekleri ile telefon hattına ihtiyaç duymayan yüksek hızlı internet, gerçek geniş bant kalitesinde evlerinize kadar hizmet vermektedir.